Stečaj mljekare

Bez autora
Apr 08 2010

Na Trgovačkom sudu u Slavonskome Brodu otvoren je stečaj nad Mljekarom Staro Petrovo Selo. Prema prvim procjenama, dug te tvrtke iznosi više od 24 milijuna kuna. Stečaj je otvoren na zahtjev Sindikata PPDIV-a koji je u toj tvrtki zbog neisplaćenih plaća i doprinosa još prije Uskrsa organizirao štrajk. Otvaranjem stečaja 42 zaposlenika mljekare dobit će otkaz s jednomjesečnim otkaznim rokom uz naknadu. U sindikatu se nadaju kako bi stečajni upravitelj Miroslav Mikić davanjem mljekare u zakup mogao osigurati nastavak proizvodnje i tijekom stečaja zaposliti bar dio radnika. Radnici se nadaju i kako će u stečaju naplatiti svoja potraživanja koja iznose 500 tisuća kuna. U posljednjih 10 godina ovo drugi stečaj jedne od najstarijih mljekara u ovom dijelu Europe. Prvi stečaj, tada tvrtke Slavija d.d. sa 115 radnika u većinskom vlasništvu Alojza Dubiela, otvoren je 2002. i potrajao do 2004...

Stečaj mljekare

Na Trgovačkom sudu u Slavonskome Brodu otvoren je stečaj nad Mljekarom Staro Petrovo Selo. Prema prvim procjenama, dug te tvrtke iznosi više od 24 milijuna kuna. 

Stečaj je otvoren na zahtjev Sindikata PPDIV-a koji je u toj tvrtki zbog neisplaćenih plaća i doprinosa još prije Uskrsa organizirao štrajk. Otvaranjem stečaja 42 zaposlenika mljekare dobit će otkaz s jednomjesečnim otkaznim rokom uz naknadu. 

U sindikatu se nadaju kako bi stečajni upravitelj Miroslav Mikić davanjem mljekare u zakup mogao osigurati nastavak proizvodnje i tijekom stečaja zaposliti bar dio radnika. Radnici se nadaju i kako će u stečaju naplatiti svoja potraživanja koja iznose 500 tisuća kuna. 

U posljednjih 10 godina ovo drugi stečaj jedne od najstarijih mljekara u ovom dijelu Europe. Prvi stečaj, tada tvrtke Slavija d.d. sa 115 radnika u većinskom vlasništvu Alojza Dubiela, otvoren je 2002. i potrajao do 2004. Tada je mljekaru kupila tvrtka Posavina iz Zbjega pa ujesen 2007. prodala KA MILK-u iz Križevaca. 

Poslovanje nije stabilizirano, a zbog kašnjenja isplata tijekom prošle i ove godine pred mljekarom su u više navrata prosvjedovali kooperanti, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik